HartveiligWonen App verbetert mogelijkheden van alarmering

De HartveiligWonen App alarmeert burgerhulpverleners snel en goed bij een hartstilstand in hun buurt. Zij weten gelijk waar ze moeten zijn en wat ze moeten doen. De app houdt bij alarmering automatisch rekening met de verblijfplaats van de hulpverlener en geeft alle benodigde informatie, bondig en duidelijk.

Dankzij de GPS-functie van de app zijn vrijwilligers overal oproepbaar, waar ze ook zijn. Wel heeft de eigen woon- en werkomgeving eerste prioriteit. Vrijwilligers die altijd inzetbaar zijn, waar ze zich ook bevinden, vergroten de kans op tijdige reanimatie behoorlijk.

Reanimatie

Werking HartveiligWonen App

Reanimatie
  • iemand krijgt een hartstilstand
  • alle vrijwilligers die in de buurt zijn ontvangen een bericht met een herkenbaar geluid op de smartphone
  • er zijn twee soorten oproepen: ‘ga direct naar het slachtoffer’ of ‘haal een AED’
  • elke ontvanger wordt verzocht elke oproep te beantwoorden met ‘ik ga’ of ‘ik ga niet’
  • beschikbare vrijwilligers krijgen de exacte locatie – met plattegrond en routebeschrijving – van het incident of de locatie van de AED door
  • bij hulpverlening kunnen vrijwilligers gebruikmaken van een reanimatie-instructie
Reanimatie

Aantal vrijwilligers

Per noodoproep is er een beperkt aantal vrijwilligers nodig die hulp bieden. Het systeem inventariseert de reacties. Bij voldoende aanmeldingen krijgen de vrijwilligers die zich daarna nog aanmelden een bericht dat er al voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn. Dit voorkomt dat er te veel vrijwilligers ter plaatse komen.

Beschikbaarheid

Even een paar uurtjes niet beschikbaar of een paar weken met vakantie? In de app kunt u nu heel gemakkelijk uw beschikbaarheid aanpassen. Dit kunt u doen door de ‘Niet Storen-knop’ aan of uit te zetten. Deze zit in het menu en deze vindt u door te klikken op de drie horizontale streepjes (hamburgermenu). In de alarmering wordt daarmee vervolgens rekening gehouden.

Verschillen per telefoon

Ik heb een iPhone (iOS)!

Notificatiemeldingen: het is van belang dat je meldingsstijl hebt staan op Blijvend (i.p.v. Tijdelijk). Het is belangrijk dat dit op Blijvend staat, anders komen er geen notificaties en lijkt de reanimatieoproep op een sms. Zie hier het stappenplan om dit goed te zetten.

Ik heb een Windows telefoon!

We hebben momenteel nog geen Windows app ontwikkeld. Gelukkig kunnen we je wel vermelden dat we hier na de zomer mee aan de slag gaan. Tot die tijd word je opgeroepen via sms. Houd ons dus in de gaten! Als je testgebruiker voor de Windows telefoon wilt worden, horen we dat graag. Je krijgt dan de app wat eerder toegestuurd om te helpen testen. Stuur dan even een e-mail

 

Ik heb een Android telefoon!

App-optimalisatie: Een aantal Samsung-toestellen heeft een app op de telefoon, genaamd ‘App-optimalisatie’ die ervoor zorgt dat een app uitgeschakeld wordt nadat deze drie dagen niet gebruikt wordt. Dit betekent dat de HartveiligWonen App na drie dagen niet gebruikt te worden uitgeschakeld wordt en de locatie niet meer bijgehouden wordt, waardoor u op basis van een oude locatie opgeroepen wordt. Gelukkig kan deze ‘App-optimalisatie’ voor de HartveiligWonen App uitgeschakeld worden, gebruik daarvoor het stappenplan.

Downloaden

De HartveiligWonen App is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. De app is geschikt voor iPhone, iPad en vele gangbare Android smartphones en tablets. De app is helaas niet beschikbaar voor Blackberry- en Windowstoestellen.

Instellingen HartveiligWonen App

Om de HartveiligWonen App zo goed mogelijk te laten werken, is het van belang dat je een aantal instellingen goed hebt staan:

  • GPS-locatie: zorg ervoor dat uw GPS-locatie aan staat. Zo kunnen we je overal alarmeren waar HartveiligWonen actief is. Bovendien gaat de alarmering via de app sneller dan via sms (mobiele data gaat sneller dan sms-verkeer). Mocht uw GPS-locatie een keer niet werken, dan wordt er als back-up altijd een sms gestuurd. Zo weten we zeker dat een oproep aankomt.
  • Pushmeldingen: om een reanimatieoproep te ontvangen, moet er een pushbericht verstuurd kunnen worden. Zorg ervoor dat deze aanstaat. Anders kunnen we enkel alarmeren via sms.
Reanimatie

Aandachtspunten voor de app

  • Zorg er altijd voor dat de app op de achtergrond blijft draaien, zodat je ook echt gealarmeerd kunt worden. Bij sommige Samsung toestellen, kan je app na 3 dagen niet gebruikt te zijn, afgesloten worden. Kijk hier hoe je ervoor zorgt dat dit niet gebeurt.

Kijk voor veelgestelde vragen ook op de veelgestelde vragen op onze website.

Bij problemen met app

Geeft de app problemen, verwijder deze dan van het toestel en download hem opnieuw gratis in de genoemde stores. Stel het toestel en de app bovendien zo in dat gebruik van GPS is toegestaan. Bij problemen met een iPhone of iPad wil het installeren van de laatste versie van besturingssysteem iOS ook nog wel eens helpen. En of de alarmering nou gebeurt met de app of per sms, de vrijwilliger blijft altijd zelf bepalen om wel of niet op een oproep te reageren.

Download de app

De HartveiligWonen app is beschikbaar op Android en iOS. Download hem nu in de App Store of in de Google Play Store.

App Store Play Store