Het verhaal van…

Hij leeft sportief en gezond. Rookt niet, drinkt met mate en is geen gram te zwaar. Nooit had de 47-jarige Coen Mol gezondheidsproblemen. Tot hij op Prinsjesdag vorig jaar volkomen onverwacht werd getroffen door een hartstilstand. Toen zijn 14-jarige dochter Lotte hem vond, was hij al stervende. “Dankzij doortastend ingrijpen van mijn buurvrouwen Saskia en Marjan kan ik het navertellen”, zegt Coen. “Echt, het kan iedereen overkomen.”

Lees meer

De nu 80-jarige Henny ten Broeke en zijn echtgenote Alie uit het Gelderse Varsseveld vierden op 19 november hun 60-jarig huwelijksjubileum. Op die dag dacht Ten Broeke nog wel even terug aan een dag ruim anderhalf jaar geleden, toen hij een hartstilstand kreeg en succesvol werd gereanimeerd door plaatsgenoten Emil Leemreize en Gerard Heersink.

Lees meer

Vijf keer op één dag kreeg hij een harstilstand. Dankzij snel handelen van zijn vrouw en zijn huisarts, overleefde de toen 45-jarige Eric van Die. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat er snel mensen zijn die met reanimatie beginnen. Aan HartveiligWonen vertelt hij zijn verhaal.

Lees meer

Het leek een normale jeugdvoetbalwedstrijd te worden. Totdat na twintig minuten speler Jeroen plotseling
in elkaar zakte. Hartstilstand. Dankzij een snelle reanimatie overleefde hij het: “Iedereen zou moeten kunnen reanimeren en een AED bedienen. Zo red je mensenlevens, dat is bij mij wel gebleken.”

Lees meer

Het was een geluk bij een ongeluk. Op het moment dat de toen 54-jarige Bart Eggink uit Epe in juni 2014 een hartstilstand kreeg, was hij een potje aan het tennissen met zijn basketbalvrienden. Verschillende tennissers op de baan konden reanimeren en binnen een halve minuut was de AED uit het clubhuis op de plaats des onheils. Eén schok van de defibrillator was voldoende om zijn hart weer op gang te brengen. Wat maar weer bewijst: tijd is van levensbelang.

Lees meer

De 67-jarige Dik Jansen uit Dinxperlo zat met zijn echtgenote Dorothé lekker ontspannen televisie te kijken, toen hij van het ene op het andere moment een hartstilstand kreeg. Mevrouw Jansen alarmeerde gelijk 112 en snelde vervolgens naar overbuurman Hans ter Beek, die een diploma reanimeren heeft. Het is aan het snelle en doortastende ingrijpen van de echtgenote en buurman te danken dat Jansen nog leeft.

Lees meer

Aanmelden Nieuwsbrief

Aanmelden voor de HartveiligWonen nieuwsbrief. Vul uw gegevens in en u ontvangt het laatste nieuws rondom HartveiligWonen per e-mail