Khalid Boullahrouz verloor ploeggenoot door hartstilstand

 

Feyenoord-verdediger Khalid Boulahrouz verloor in 2007 bij het Spaanse Sevilla, teamgenoot Antonio Puerta door een hartstilstand. Dit maakte diepe indruk. Hij steunt Hand in Hand voor het Leven dan ook hartgrondig. “Bepaalde dingen in het leven zijn belangrijker dan drie punten in een voetbalwedstrijd” zegt hij. “Het kan iedereen overkomen. Jezelf, je geliefde of mensen in je omgeving.”

Reanimatietraining

Toen het met Antonio gebeurde stelde ik mezelf de vraag: wat doe ik als iemand voor mij neervalt. Ik kon die vraag helaas niet beantwoorden”, vertelt Boulahrouz. Daarom zet hij zich nu samen met Feyenoord en de Nederlandse Hartstichting in om zoveel mogelijk mensen op te roepen om een reanimatietraining te doen.

Topsporter

Toen Puerta tijdens een wedstrijd plotseling inzakte, zat de pas uit Engeland overgekomen Boulahrouz op de tribune: “Antonio bleek al langer problemen te hebben, maar dat wist ik op dat moment niet. Ik kende zijn voorgeschiedenis niet. Sommige teamgenoten speelden al heel lang met hem samen. Toen vier dagen na die wedstrijd het bericht kwam dat de stekker eruit ging, waren die jongens niet te troosten. Het was dramatisch. Emoties, tranen, stilte. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. En je begint je af te vragen of je eigen hart die zware belasting van een topsporter wel aan kan.

Goede bagage

Het is ontzettend belangrijk om dit in je bagage te hebben, hiermee kun je mensenlevens redden”, vertelt Boulahrouz. “Ik vind het echt fantastisch dat Feyenoord dit doet.

Terug