HartveiligWonen sponsort sloep Benwyvis

 

HartveiligWonen is samen met AED-importeur Medizon, sponsor van de sloep Benwyvis, die elk jaar door heel Nederland deelneemt aan wedstrijden om het Nederlands kampioenschap. Ook doen de acht vrouwen en een stuurman van de Benwyvis mee aan de 32 kilometer lange Harlingen-Terschelling Sloepenrace.

Kampioen

De Benwyvis heeft een goede naam hoog te houden. Zo was het team rond deze Whaler reddingssloep in 2010 Nederlands kampioen. Bij Harlingen-Terschelling is de Benwyvis titelverdediger. Sterker nog, de Benwyvis won deze prestigieuze race waaraan zo’n 120 sloepen deelnemen de afgelopen zes keer, een volstrekt unieke prestatie in de 40-jarige geschiedenis van deze race.

Koninginnenrace

De Harlingen-Terschelling Sloepenrace, ook wel Koninginnenrace en in de volksmond HT-race genoemd, is de zwaarste en meest besproken sloepenrace van Nederland. Dit omdat deze lange race wordt gevaren op zout en vaak onstuimig water met veel stroming. Voor Terschellingers is de prestige enorm. HT winnen betekent daar meer dan goud op het Nederlands Kampioenschap. Sloeproeien doen de Terschellingers al honderden jaren, eerst in reddingssloepen om de mensen van gestrande schepen te redden en nu nog als sport.

Benwyvis

De sloep Benwyvis is afkomstig van een groot koopvaardijschip genaamd de Benwyvis. Dat schip was op haar beurt vernoemd naar een berg in Schotland. Omstreeks 1930 verging dit schip tijdens een zware storm die ten noorden van Terschelling woede.

Sponsoring

Directeur Marcus Flipsen van Medizon is bekend op Terschelling en met de roeisport. Via deze zakenrelatie is HartveiligWonen al vele jaren als sponsor betrokken bij de Benwyvis. De naam HartveiligWonen prijkt in groot formaat op het schip, die op een prominente plek in de haven van het door toeristen veelvuldig bezochte Terschelling ligt. Daarmee snijdt het mes voor HartveiligWonen aan meerdere kanten: werken aan naamsbekendheid en een bijdrage leveren aan de prachtige roeisport, die zo goed is voor hart en bloedvaten. En ook niet onbelangrijk, Terschelling is deelnemer aan HartveiligWonen.

Terug