HartveiligWonen en HartslagNu slaan handen ineen! (2)

HartveiligWonen en HartslagNu, de twee alarmeringssystemen voor reanimatie en AED-hulpverlening in Nederland, slaan de handen ineen en gaan over naar één landelijk systeem om burgerhulpverleners te alarmeren wanneer uit hun buurt een melding binnenkomt van een circulatiestilstand. Door deze samenvoeging verdwijnt de naam HartveiligWonen. Vanaf 2018 heten wij Stan!

Waar het voorheen per regio verschillend was of iemand voor HartslagNu of HartveiligWonen gealarmeerd werd, kunt u straks via uw smartphone overal gealarmeerd worden, wanneer u in de buurt van een melding bent. Alle meldkamers ambulancezorg gaan namelijk in de loop van 2018 gebruik van maken van hetzelfde systeem. In het hele land zijn in totaal circa 170.000 aanmeldingen van burgerhulpverleners bij HartslagNu en HartveiligWonen. Zij worden straks allemaal op dezelfde manier gealarmeerd en krijgen dezelfde informatie via een nieuwe app op hun telefoon. Daar zijn we hartstikke trots op!

Wat betekent het voor u?

Om de overgang naar één alarmeringssysteem mogelijk te maken, wordt een nieuwe, onafhankelijke stichting opgericht, die de naam HartslagNu krijgt. HartveiligWonen levert de technologie voor het nieuwe landelijk alarmeringssysteem. In de komende maanden worden alle gegevens van HartslagNu en HartveiligWonen samengevoegd voor alarmering via hetzelfde systeem. U hoeft zich dus niet opnieuw te registreren. De inloggegevens die u bij HartveiligWonen heeft aangemaakt blijven geldig in het nieuwe systeem. Uw e-mailadres is dus uw gebruikersnaam. Als u zich ook bij HartslagNu heeft ingeschreven, vervallen die inloggegevens.

Dashboard blijft bestaan

Het dashboard voor burgerhulpverleners en AED-beheerders op onze website zal blijven bestaan, maar heeft straks het logo en de huisstijl van HartslagNu. Het telefoonnummer van de sms-dienst blijft hetzelfde: 0642500512. Voor gebruikers van de app ‘AED Alert’ komt er een nieuwe app voor landelijke alarmering. Uiteraard stellen wij u tijdig op de hoogte wanneer de nieuwe app beschikbaar is, zodat u deze kunt downloaden. Na de samenvoeging blijft het ook gewoon mogelijk om gealarmeerd te worden via sms, telefoon (+ sms) en pager. Om verwarring te voorkomen zullen we de naam HartveiligWonen niet meer gebruiken. Wij gaan de techniek leveren onder een nieuwe naam: Stan. Benieuwd waarom we voor de naam Stan hebben gekozen? Klik hier!

Hoe is dit tot stand gekomen?

De samenvoeging naar één systeem komt volgens ons de hulpverlening ten goede en vergroot de inzetmogelijkheden van u als burgerhulpverlener. Hierdoor kunnen de overlevingskansen van alle slachtoffers van een circulatiestilstand in heel Nederland worden geoptimaliseerd. De samenwerking tussen HartveiligWonen en HartslagNu om tot één landelijk systeem te komen, wordt ook ondersteund door De Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Het Nederlandse Rode Kruis en Ambulancezorg Nederland.

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog enkele vragen hebt over de samenvoeging naar één systeem. Daarvoor hebben we een lijst met veel gestelde vragen opgezet waar u terecht kunt voor uw vragen. Deze vindt u op de website van HartveiligWonen of via de volgende link: Veel gestelde vragen. Bovendien zullen we u de komende tijd actief op de hoogte houden van de ontwikkelingen over de samenvoeging en over de nieuwe naam Stan!

Terug