Nieuwe app HartveiligWonen gelanceerd

 
Er is een nieuwe IOS app voor de iPhone en iPad beschikbaar. Hierin zijn een aantal problemen opgelost welke vrijwilligers hebben ervaren. Binnen enkele weken volgt er ook een nieuwe versie voor Android. Deze zijn we nu nog volop aan het testen met vrijwilligers

Er zijn een aantal zaken behoorlijk verbeterd:

  • App start sneller op;
  • Dubbele foutmeldingen zijn verwijderd;
  • Schermgrootte blijft stabiel en het menu blijft op de juiste plaats staan;
  • Het ‘Login’ scherm leegt nu alleen de login gegevens wanneer er een onjuiste login poging wordt gedaan;
  • Het ‘Nieuws’ scherm word niet meer geopend als je naar een ander scherm gaat tijdens het laden van een nieuwsbericht.

De HartveiligWonen App

Met de HartveiligWonen App kunt u deelnemen aan georganiseerde burenhulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute circulatiestilstand kan verminderen. Vrijwilligers met de app ontvangen een bericht via de app met daarin de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED (automatische externe defibrillator). De app traceert je locatie via GPS en kan daardoor ook buiten je woon- of werkomgeving alarmeren. Via de app krijg je dan ook een routebeschrijving, zodat je ook op onbekende plekken als vrijwilliger kunt helpen.

Tip van een vrijwilliger

Een van de vrijwilligers, Joost Cremers, gaf ons de volgende tip: “Je dient opnieuw in te loggen anders werkt de app niet. De Iphone voert automatisch de update uit en je hebt niet in de gaten dat je uitgelogd bent.”

Terug