Opel, Feyenoord en Hartstichting maken Nederland ‘hartveilig’

 
Opel en Feyenoord werken actief samen met de Hartstichting om sportverenigingen én hun buurt ‘hartveilig’ te maken. Ten minste 300 voetbalclubs in heel Nederland worden door Feyenoord opgeroepen en ondersteund om reanimatietrainingen te volgen. Opel-dealers stellen hiervoor hun showroom ter beschikking en de trainingen worden tegen een sterk gereduceerd tarief gegeven door professionele zorgverleners van het Erasmus MC. En meld je je daarna aan bij HartveiligWonen, dan krijg je een ‘voor-het-leven-bandje’ als dank!

In het veld

Op woensdag 24 juni werd de officiële aftrap gegeven en kregen 32 leden van voetbalvereniging s.v. CWO uit Vlaardingen een reanimatietraining bij Opel-dealer Orange Motors in Rotterdam. Het is de eerste club die met haar leden deze reanimatietraining volgt. De voetbalclub uit Vlaardingen is één van de 300 amateurpartners die een officiële samenwerking heeft met Feyenoord. Voorzitter Herman Berkhout: “Sporten is goed voor een mens. Een potje voetbal kost wel wat energie, maar je gaat je wel beter voelen. Helaas loopt het soms anders in het veld of langs de lijn. Een hartstilstand kan in principe iedereen krijgen. Als het mij zou gebeuren, zou ik blij zijn als het op een plek gebeurt waar mensen in de buurt zijn die kunnen reanimeren, want als iemand meteen start met reanimeren is mijn overlevingskans het grootst. Daarom maken wij het als voetbalclub mogelijk voor onze leden om deze reanimatietraining te kunnen volgen. Om er voor te zorgen dat er steeds meer mensen zijn die handelend kunnen optreden en levens kunnen redden. Misschien wel het mijne.”

Belangrijk voor de sportvereniging

Met deze actie willen Opel, Feyenoord en de Hartstichting ook leden van andere sportverenigingen inspireren. Die kunnen samen met een nabij gelegen Opel-dealer aan een speciaal voor hun club georganiseerde reanimatietraining deelnemen, om zo de vereniging en de buurt hartveilig te maken. Ook mensen die al kunnen reanimeren, hebben via de website de mogelijkheid om zich aan te melden voor het reanimatie-oproepsysteem.

Op www.opel.nl/voorhetleven kun je bekijken hoe hartveilig jouw buurt is. Hier kun je je ook aanmelden om vrijwilliger te worden en zo ervoor te zorgen dat Nederland een stukje hartveiliger wordt.

Terug