Het kan zijn dat er een rit wordt uitgegeven, die niet direct een reanimatie betreft, maar bijvoorbeeld een onwelwording. De ambulance gaat dan wel rijden.

Het systeem van HartveiligWonen is zo ingericht dat hij enkel vrijwilligers alarmeert, als er een ambulance gestuurd wordt voor (assistentie) reanimatie. Op die manier wordt voorkomen dat vrijwilligers opgeroepen worden voor andere meldingen dan een reanimatie.

Het kan zijn dat de melding tijdens de rit naar het incident, of bij het incident, omgezet wordt in een reanimatie. Dan wordt er een tweede ambulance voor assistentie reanimatie gestuurd. Op dat moment worden ook de vrijwilligers van HartveiligWonen opgeroepen om hulp te verlenen, omdat het in eerste instantie geen reanimatie betrof. De eerste ambulance kan ondertussen al (bijna) bij het incident zijn, waardoor u denkt dat uw hulp niet meer nodig is. Toch willen we u vragen om altijd naar een incident te gaan als u dit hebt aangegeven, ook als u de sirene al hoort. Het kan namelijk zo zijn dat de ambulance toch later aankomt dan dat u er bent. Als de eerste ambulance gearriveerd is, kunt u ook nog zeker ingezet worden voor hand- en spandiensten. Mocht uw hulp uiteindelijk niet nodig zijn, dan zullen de hulpdiensten dit ook aangeven.

Terug