De inzet van AED’s is onmisbaar

Voor een 6-minutenzone in heel Nederland zijn veel AED’s nodig. Heb je zelf een AED of je bedrijf of vereniging en wil je deze beschikbaar stellen voor gebruik bij nood in je omgeving, meld deze dan aan bij HartveiligWonen.

AED aanmelden

Veel organisaties, instellingen, verenigingen of particulieren zijn in het bezit van een AED. U kunt elke AED aanmelden die standaard op een vaste plaats te vinden is. Elke vrijwilliger van HartveiligWonen kan dan van deze AED gebruikmaken als er iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. Dit gebeurt aan de hand van een melding via sms of app waarin de locatie van de AED staat. Op dat moment krijgt u als AED-beheerder ook een bericht dat uw AED mogelijk ingezet is. Vrijwilligers kunnen de AED ophalen, gaan naar het slachtoffer en brengen na hulp verleend te hebben de AED weer terug. Vervolgens kunt u de AED controleren en indien nodig weer in orde stellen.

 
 
 
Om een AED aan te melden, heeft u een account nodig. Heeft u al een account? Dan kunt u een AED direct aanmelden. Heeft u nog geen account? Maak dan eerst een account aan. Voor extra uitleg klikt u op de eerstvolgende button.

Hoe meld ik mijn AED aan Direct AED aanmelden

Wat wordt er van mij verwacht als AED-beheerder?

Wij gaan ervan uit dat u de AED al regelmatig (bijv. eens in de maand) controleert. Daarnaast is het handig om de AED op een centrale plek te hangen/leggen, zodat hij door werknemers gemakkelijk te vinden is en afgegeven kan worden aan een vrijwilliger. De vrijwilliger is verantwoordelijk om de AED na gebruik weer terug te brengen.  
 
 
 
 
Eventuele kosten die na een inzet gemaakt moeten worden, zijn in principe voor de AED-beheerder. De kosten voor het vervangen van elektroden of een batterij had u al en mogelijk heeft u een leven gered bij een inzet voor HartveiligWonen. Als u een onderhoudscontract op de AED heeft (bijv. bij de leverancier) worden deze kosten waarschijnlijk vergoed na een inzet.

Alles over de AED

Een Automatisch Externe Defibrillator (AED) is een toestel dat gebruikt wordt bij een persoon met een acute circulatiestilstand. De AED dient een elektrische schok toe om het hart weer in een normaal ritme te brengen. Lees hier alles over het gebruik en de mogelijkheden van AED’s.

Lees meer